top of page

Observe 520 huidscan

De Observ huidscan zetten we in om de huid in een diepere laag te bekijken. Zo kunnen we onze behandel- en productadviezen specifiek afstemmen op jouw huidbehoeftes. Wij gebruiken 5 verschillende lampen, die elk een bepaald aspect van de huid uitlichten. 

1. Daglicht foto

Bij deze eerste foto zien we de huid zoals we deze met het blote oog waarnemen. Deze foto gebruiken we om huidcondities te vergelijken met het gecontroleerde natuurlijk daglicht en een andere lichtmodus. We vragen vaak aan de cliënt wat hem of haar opvalt aan deze foto. Vervolgens zoomen we hier samen op in, door te kijken naar een andere lichtmodus.
 

2. True UV

Bij de True UV-modus straalt er een onschadelijke dosis UV op de huid. Op de foto verschijnen vervolgens patronen en kleuren. Deze patronen en kleuren betreffen diepliggende hyperpigmentatie en weefselbeschadiging, die zichtbaar worden met donkere vlekjes. Ook hypopigmentatie zal nog meer oplichten.

Daarnaast kunnen we zien of je last hebt van verstopte poriën. Als dit het geval is, verschijnen er oranje stipjes op de foto. Heb je last van een vette, glimmende huid? Dan wordt er een oranje waas met daarin oranje stipjes zichtbaar, vaak merkbaar rond de T-zone. Wanneer er sprake is van de acne-bacterie worden ook rode stipjes opgemerkt. Heb je juist last van een droge huid? Dan verschijnen er geen oranje of rode stipjes, maar donkere schaduwen. Dit duidt op een dunne- en droge huid.

 

3. Woods

De Wood’s-Modus hanteert hetzelfde principe als de True UV. Gevolgd door: Daarnaast kunnen we zien of je last hebt van een schimmelinfectie; dit zal een witte waas geven op de foto.
 

4. Cross-polarisatie

Bij de Cross-polarisatie modus wordt de glans van het huidoppervlak onderdrukt. Middels deze modus kunnen we onder het huidoppervlak kijken. Hierbij worden vasculaire- en pigmentatiestoornissen zichtbaar. Wanneer je last hebt van een rode huid kunnen we deze modus inzetten om te achterhalen of dit te maken heeft met een verstoring in de microcirculatie van de huid. Als dit het geval is, verschijnen er rode vaatjes op de foto. Deze haarvaatjes zijn verwijd en verstoren de doorstroom van het bloed; dat kan de rode kleur van de huid verklaren. Daarnaast ontdekken we vaak zonschade, dat van nature al aanwezig is in de diepere huidlagen, maar nog niet zichtbaar is aan de oppervlakte. Hier schrikken cliënten vaak van, omdat ze er geen weet van hebben. Wanneer we ouder worden en de vitaliteit van onze huid afneemt, verschijnt deze schade aan de huidoppervlakte in de vorm van pigmentvlekken/ouderdomsvlekken.
 

5. Parallel-polarisatie

De Parallel-polarisatie modus verbetert de zichtbaarheid van de huidoppervlaktetexturen, zoals fijne lijntjes, rimpels, littekens en de porietextuur. Vaak zien we op deze foto rond de T-zone wat grovere poriën. Dit is normaal; hier zijn de poriën vaak het meest actief. Wanneer we de Wood's foto erbij pakken, kunnen we vaststellen of de poriën overactief zijn, of enkel aan de wijde kant. Daarnaast kunnen we uit deze foto opmaken of je last heeft van een verdikte, dode huidcel-laag. De huid zal er dan grof, hobbelig en mat uitzien. Onderhuidse mee-eters kun je op deze foto ook ontdekken; hierbij oogt de structuur wat hobbelig. 

Middels de Observe Huidanalyse kunnen we veel ontdekken. Ben je benieuwd naar de conditie van jouw huid? Maak een afspraak voor een intake. 

OBSERV 520X huidanalyse.jpeg
  • TikTok
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
bottom of page