top of page

Chemische 
Peeling

Wat is het?

Medik8 chemische peelings zijn professionele exfoliërende zuren die met een kleine borstel op de huid worden aangebracht om te helpen de huid te vernieuwen en opnieuw te structureren. Ontdek ons uitgebreide assortiment Professionele Chemische Peelings.

Mag ik maar 1 peeling om mijn huid te verbeteren?

Het is mogelijk om slechts één peeling te ondergaan, maar we raden een kuur van 6 aan om echt de voordelen voor de huid op de lange termijn te zien. Het is een beetje alsof je naar de sportschool gaat; je kunt af en toe gaan, maar de echte resultaten komen wanneer je je vastlegt aan een doorlopend programma. We maken het starten van je peelingreis heel gemakkelijk met ons Medik8 12 Weeks to WOW-programma - eigenlijk 'persoonlijke training voor je huid'. Onze getrainde huidtherapeut werkt gedurende een periode van 12 weken* met u samen om uw huid zichtbaar te transformeren door middel van een op maat gemaakt programma van behandelingen in de salon en thuiszorg voor een prachtige huid.

Zijn peelings geschikt voor iedereen?

Chemische peelings zijn geschikt voor bijna iedereen en bij Medik8 hebben we een gevarieerd assortiment van onze Sensitive PHA Peel die geschikt is voor zeer gevoelige huiden tot onze mono-peelings die gebruik maken van zeer sterke enkelvoudige zuren die zelfs in laagjes kunnen worden aangebracht om het doel te bereiken. Bepaalde huidaandoeningen/mensen kunnen een contra-indicatie zijn en zij mogen daarom pas de peelingroute volgen als de huid genormaliseerd is.

Wat is de downtime?

Het aanbrengen van zuren op de huid kan per definitie roodheid, huidschilfering en lichte vervelling veroorzaken; maar elke huid is anders. We raden aan om de eerste 12 uur na de peeling geen make-up te dragen om ervoor te zorgen dat de huid bacterievrij blijft. U krijgt een uitgebreide nazorgroutine aanbevolen om thuis mee door te gaan om ervoor te zorgen dat uw huid op de juiste manier herstelt en verjongt. Verwacht in het algemeen schilfering rond de 3e dag na het peelen gedurende maximaal 5 dagen. Vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens deze hersteldagen en draag altijd een breed spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30.

Welke resultaten kan ik verwachten?

24 uur na de peeling zal uw huid waarschijnlijk een beetje trekkerig en rood aanvoelen. Binnen 3 dagen begint uw huid te schilferen, maar binnen een week ziet u een helderdere, meer egale huidteint. Gedurende een kuur van 6 peelings zullen de resultaten nog zichtbaarder zijn.

Kunnen peelings naast andere behandelingen zoals botox of laser worden gebruikt?

Absoluut. Bezoek uw plaatselijke therapeut om advies te krijgen over welke aanvullende behandelingen voor u geschikt zijn.

 

Do's & don'ts

Pluk niet aan een schilferende huid. Je huid vernieuwt zich van nature na het peelen en plukken kan pijn en zelfs littekens veroorzaken. Gebruik geen agressieve exfolianten (chemische (AHA/BHA-reinigers/toners) of fysische (korrelige scrubs)) gedurende tenminste 3 dagen na de peeling. Breng geen langere tijd in direct zonlicht door. Draag altijd een breed spectrum zonnebrandcrème om uw huid te beschermen. .

  • TikTok
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
bottom of page